Держбюджет читали, а що робитимемо у місті – невідомо

Перегляди: 618

На початку минулого тижня на сайті міської ради Кропивницького з’явилось багатообіцяюче повідомлення: «Проєкт міського бюджету Кропивницького на 2022 рік направлений на практичну реалізацію стратегічних пріоритетів міста». Цікаво, які ж пріорітети на зібранні, де були присутня керівна еліта міської влади, визнано стратегічними і якими грошима їх зможе забезпечити місто?

Дуже часто більшість людей просто не звертають уваги на подібні засідання і цифри, але ж ви не можете не звертати уваги на кількість грошей у вашому гаманці? Небайдуже вам також і куди рухаєтоься стрілочка витарат і доходів на вашій банківьскій картці? Адже від цього залежить ваш добробут, те, наскільки комфортно і впевнено ви почуватиметесь. Так само і цифри бюджету. Від них напряму залежить якість життя у місті чи в країні.

Отож, що вирішено на засіданні робочої групи з підготовки проєкту бюджету територіальної громади на 2022 рік? Там озвучено досить багато цифр, з яких можна зробити один висновок: заробітна плата бюджетникам та інші витрати на функціонування бюджетних установ, будуть забезпечені.

А далі – просто викладки статей і показників з проєкту Державного бюджету України, що прийнятий у першому читанні. Ні аналізу виконання нинішнього міського бюджету, ні компетентних коментарів про те, як збільшити надходження, які джерела не враховані, що дав попередній досвід пошуку таких джерел, багато іншого, адже міське господарство – це величезний організм, де навряд чи усе використовується ефективно і з максимальною користю для громади.

Вже не кажучи про стратегічні пріорітети для міста. Про них – взагалі жодної згадки. Не зрозуміло взагалі – для чого проводити подібні засідання. Адже з проєктом Держбюджету кожен може без проблем познайомитись самостійно. А вже на засіданні робочої групи мали б звучати висновки, ідеї, пропозиції. Чи не пора керівництву міста поставити це питання перед очільниками фінансово-економічного блоку влади Кропивницького?

Світлана Орел

Надрукувати