Горіли залишки заводу імені більшовика, який допомагав Леніну

Перегляди: 1362

Позавчора увечері у Кpопивницькому сталася пожежа на теpитоpії колишнього pемонтно-механічного заводу ім. Таpатути. Загорілося у пpиміщенні на вул. Чміленка, яке не експлуатується. Горіло орієнтовно 300 кв. м покрівлі та перекриття. На місці пpигоди пpацювали сім одиниць техніки та 25 чоловік особового складу ДСНС.

Четез 20 хвилин пожежу локалізували, травмованих та загиблих на місці пригоди не виявлено. Але майже знищено залишки колись потужного підприємства. Свого часу воно було державним, потім акціонувалося і діяло якийсь період як колективне підприємство. Потім створили товариство із обмеженою відповідальністю, якому фактично відійшло усе майно. Колективне підприємство мало лише два гуртожитки та житловий будинок.

Директором ТОВ тоді був Вадим Дрига, відомий у місті підприємець, депутат міської ради. Заступником у нього була Алла Пузакова (дружина ексголови міста, переконаного комуніста), яка фактично представляла інтереси власників. Підприємство уже більше десяти років не працює. Майно заводу поступово розпродали, там з’явився автосалон та магазин «Фуршет». На ще один цех, з якого уже вивезли увесь метал і все, що було цінного, наклали арешт податкова і судова виконавча служба. Врешті той цех начебто був проданий на аукціоні.

А тепер він несподівано загорівся. Помста колишніх власників один одному? Чи безвідповідальність безхатченків?

Цікаво, що Таратута, ім’ям якого названо завод, свого часу не зовсім моральними способами здобував чималі гроші для партії більшовиків. Хто зна, чи відбувся б без тієї потужної фінансової підтрики і жовтневий переворот?

Світлана Орел

Надрукувати