Гроші будуть?

Перегляди: 880

Програма часткової компенсації аграріям вартості сільгосптехніки і обладнання вітчизняного виробництва у 2020 році найближчим часом отримає необхідне фінансування – повідомляє Федерація роботодавців України.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України підписав наказ №896 “Про затвердження паспорта бюджетної програми на 2020 рік”. Один із напрямків програми – часткова компенсація аграріям вартості сільгосптехніки і обладнання вітчизняного виробництва, придбаної у 2019 та 2020 роках. Державний бюджет 2020 року на цю програму передбачає один млрд. гривень.

Державна казначейська служба України здійснює платежі за дорученнями розпорядників бюджетних коштів лише у разі наявності затвердженого в установленому порядку паспорта бюджетної програми.

Цей документ, на якнайшвидшому підписанні якого наполягала ФРУ, є правовою основою для початку виплат компенсації аграріям частини вартості вітчизняної сільгосптехніки та обладнання, що передбачено законодавчою та нормативною базою.

Федерація роботодавців України спільно з виробниками сільгосптехніки пройшла довгий та складний шлях, провела багато заходів та робочих зустрічей на захист програми, брала участь у нарадах Мінекономіки, Кабміну, засіданнях комітетів Верховної Ради, де відстоювала питання збереження та пролонгації програми часткової компенсації аграріям вартості сільгосптехніки і обладнання вітчизняного виробництва у 2020 році.

У реалізації програми беруть участь члени ФРУ – Богуславська сільгосптехніка, Компанія Ельворті, Херсонський машинобудівний завод, Завод Кобзаренка, Варіант Агро Буд, Егрітек, Пожмашина, ЛКМЗ, Дніпровагонмаш, Харківський тракторний завод, Краснянське Агромаш, Красилівагромаш, АвтоКрАЗ, Оріхівсільмаш, Первомайськдизельмаш, Уманьферммаш, Завод сільгоспмашин та інші.

Тож, сподіваємося, підприємства і нашого міста, які виготовляють сільськогосподарську техніку, отримають ще один імпульс для розвитку: споживачі їхньої продукції матимуть значніші фінансові можливості.

Вл. інф.

Надрукувати