«Кіровоградобленерго» націоналізують?

Перегляди: 940

Верховна Рада ухвалила закон про конфіскацію майна та активів на території України, які безпосередньо або через афілійованих осіб належать росії або її резидентам. Уряд ще має сформувати фінальні списки, до яких увійдуть представники великого та середнього бізнесу.

«Це сотні компаній. Ми не будемо розбиратися у величині бізнесу, – зазначила депутатка від партії «Голос» та співавторка законопроєкту Юлія Ковальчук. – Агресія йде з боку росії, і громадяни цієї країни солідарні із вбивствами мирного населення та дітей в Україні».

Націоналізувати можуть і ПрАТ «Кіровоградобленерго». Через VS Energy International Україна компанія належить росіянам Олександру Бабакову, Євгену Гінеру, Михайлу Воєводіну та Сергію Шаповалову.

До списку можуть увійти майно та вклади російських олігархів. Можлива конфіскація майна банків, пов’язаних з російськими компаніями, — «Сбербанк Україна», «Альфа-банк Україна» та ВТБ Банк. Вирішити питання із вкладами українців у цих банках має Національний банк України (НБУ). «Вклади українців у цих банках мають бути виплачені», – сказала Ковальчук. Не виключено, що кредити українських державних підприємств у російських банках буде скасовано, але це має розробити НБУ, каже Ковальчук.

За матеріалами ЕП

Надрукувати