Колишній голова ОДА самовільно зайняв особливо цінні землі

Перегляди: 2846

Самовільне зайняття земельної ділянки та використання угідь без правовстановлюючих документів – досить поширене порушення чинного земельного законодавства.

Земельні інспектори головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області постійно проводять заходи щодо запобігання порушенням законодавства України у сфері використання та охорони земель, виявляють такі порушення і вживають заходи щодо їх усунення.

Отож, у ході перевірки товариства з додатковою відповідальністю «Колос». встановлені факти використання його керівником земельних ділянок площею 339,1145 га без правовстановлюючих документів. За це він має сплатити майже пів мільйона гривень відшкодування. Крім цього, встановлено факт самовільного зайняття земельної ділянки (наявні посіви соняшнику) площею 1,739 га із земель сільськогосподарського призначення комунальної власності. А це адміністративне порушення має ознаки злочину, бо угіддя належать до категорії особливо цінних груп ґрунтів. І хоча сума шкоди нарахована інспекторами незначна, та тут передбачена кримінальна відповідальність і матеріали передано до правоохоронних органів.

Як ви думаєте, хто керівник товариства «Колос»? Василь Моцний, який обіймав посаду голови Кіровоградської обласної державної адміністрації у 1999-2003 та 2007-2009 роках. Василь Кузьмович має стосунок до фермерської діяльності на цих землях з 1992 року, і, певно, мусив досконало знати усі нюанси земельного законодавства і не порушувати їх.

Таїсія Дробот

Надрукувати