«Має бути не п’ять, а хоча б п’ятдесят претендентів!»

Перегляди: 960

Завершився конкурс на звання «Кращий роботодавець року».

Сайт міської ради повідомив: «Члени комісії під головуванням заступника міського голови Андрія Паливоди та за участю директора департаменту-начальника управління економіки департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Ніни Рахуби, за результатами критеріїв оцінки кожного підприємства визначили переможців конкурсу серед підприємств Кропивницького за двома номінаціями. Серед підприємств із середньообліковою чисельністю працівників від 101 до 500 осіб перемогу здобув колектив КП "ЕЛЕКТРОТРАНС", а серед підприємств із кількістю працюючих від 501 і більше переможцями визначили ПрАТ "НВП "РАДІЙ" (серед промислових підприємств) та ТОВ "ВЕРЕСЕНЬ -ПЛЮС" (серед підприємств торгівлі та побутового обслуговування населення).

Переможці знані і відомі у місті. Ось як прокоментував сам конкурс і його результати виконавчий директор обласного відділення Української спілки підприємців і промисловців Сергій Бедзай:

Сам факт проведення такого конкурсу я вважаю дуже позитивним. Якщо ми хочемо ставати багатшими і розвинутішими, ми обовязково мусимо звертати увагу на виробників, підприємців, без них неможливе збільшення суспільного продукту, а, отже, й зміцнення добробуту кожного з нас.

Саме Положення про конкурс типове, воно має свої переваги і недоліки. Зокрема, підхід до визначення переможців за кількістю працюючих. На мою думку, варто враховувати і галузевий підхід. Ми вже внесли цю пропозицію і, сподіваюсь, наступного разу вона буде врахована.

У нашому місті близько 30 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності. А на конкурс «Кращий роботодавець року» подали документи тільки пятеро учасників. Тут я бачу недопрацювання громадських організацій, профспілок, очевидно, інформація про сам конкурс була не достатньо розповсюджена.

Переможці конкурсу визначалися аж за 13-ма критеріями. Частина з них зовсім не вписується у діяльність малого і середнього бізнесу. Тож, для них, на мою думку, слід розробити іншу, спрощену форму участі у конкурсі.

Хотілося б, аби у ньому брали учать не пять, а хоча б 50 претендентів!

Надрукувати