Наші степи стануть золотими. Чи зеленими. Від доларів

Перегляди: 747

Наприкінці квітня Верховна Рада  у другому читанні та в цілому ухвалила закон №2194 щодо проведення земельної децентралізації –ключовий для проведення земельної реформи.

Вартість одного гектара землі після відкриття ринку сільгоспземель, котре заплановане на 1 липня 2021 року, може сягати двох тисяч доларів, про що раніше заявляв міністр агрополітики Роман Лещенко. А Прем'єр Денис Шмигаль в інтерв'ю «РБК-Україна» сказав, що після запуску ринку землі протягом 5-10 років її вартість може зростати від 2 до 5 разів.

За словами прем'єра, у підготовці до запуску ринку землі "все йде за планом". «Це дуже добре, тому що це капіталізує нашу державу і землю українців, якою вони володіють. Українці отримають право, а не обов'язок продавати свою землю. А право дає можливість приймати рішення. Подорожчала земля – продай її дорого за ринковою ціною без корупційного податку, який накладали чиновники, коли не було ринку землі", – зазначив Шмигаль.

"Тому я впевнений, що з 1 липня ми зобов'язані відкрити ринок і вчитися жити в ньому. Це точно збагатить нашу державу, економіку і наших людей", – додав він.

Ну, що ж, чекатимемо, поки наші степи стануть золотими. Чи зеленими – від доларів.

Вл. інф.

Надрукувати