Інгульська шахта – в небезпеці! Як і енергетична галузь

Перегляди: 888

Микола Мельник, голова профспілки Інгульської шахти ДП «СхідГЗК» розповсюдив таке тривожне повідомлення:

«8 травня у зв’язку з несвоєчасною оплатою за спожиту електроенергію Кіровоградською обласною енергетичною компанією була здійснена спроба відключення від живлення Інгульської шахти ДП «СхідГЗК». Це може призвести до зупинки шахти в цілому та виведення працівників в простій. 

Страшно навіть подумати, що станеться, адже за технологією це можна порівняти з відключенням хворого від апарату життєзабезпечення, а саме: насосні установки не зможуть відкачувати шахтні води на поверхню, що призведе до повного затоплення шахти. Як наслідок – шахту буде дуже складно та дорого повернути до робочого стану. 

Також у час в пандемії COVID-19 працівники та їхні сім’ї залишаться без засобів до існування, а це у свою чергу може призвести до соціального вибуху. До всього бюджет області недоотримає кошти для підтримання інфраструктури міст та обласного центру. 

Значущим і дуже загрозливим фактом є те, що держава не тільки не підтримує атомну енергетику, а по деяких напрямках намагається поставити її на коліна та разом з цим усю економіку та населення України. Знову заговорили про підвищення цін на електроенергію. Це може статися через недолугу економічну політику: на жаль, усі фінансові засоби спрямовуються на підтримку приватної компанії ДЕТЕК. Неодноразові заклики нашого підприємства до міністерства енергетики та екології про підтримку залишилися без уваги. 

Ми закликаємо усіх підтримати працівників ДП «СхідГЗК» і не дати здійснити чиєсь замовлення на руйнацію енергетичної галузі, що може позначитись на енергетичній незалежності України!»

Надрукувати