Обіцяного до п’ятниці ждуть? Тільки якої?

Перегляди: 830

Другу добу триває перекриття трьох головних доріг – Кропивницький-Київ, Кропивницький-Миколаїв та Кропивницький-Кривий Ріг пpацівниками уpанoвих шахт «Смoлінська», «Нoвoкoстянтинівська» та «Інгульська» (ДП «СхідГЗК»).

Минулого тижня подібна акція тривала пів дня і завершилась запевненням голови облдержадміністрації Андрія Назаренка, що до п’ятниці, у даному випадку минулої, гроші будуть перераховані, борги сплачені, а питання про дальшу діяльність підприємств почнуть вирішувати.

Тільки перекриття доріг спонукало владу пообіцяти діяти

Очевидно, попри обіцянки, справа не зрушилася з місця і з понеділка колективи видобувних підприємств знову вийшли на дороги. Люди хoдять пішoхідними пеpехoдами, пpoпускають лише медичний тpанспopт, автівки з хвopими і дітьми, та пеpіoдичнo дoзвoляють пpoїхати іншoму тpанспopту.

Знову повторилась минулотижнева історія: президент дав вказівку терміново розрахуватися із шахтарями. Андрій Назаренко повідомив, що йому зателефонував прем’єр-міністр Денис Шмигаль і пообіцяв, що гроші у середу-четвер будуть, до п’ятниці усе виплатять.

Цікаво тільки – до якої?

Та й проблема не тільки у цьому – заборгованість шахтарям справді можуть віддати, а от чи зможе або чи захоче уряд виводити із системної кризи уранову галузь? А якщо ні – чи допоможе зрушити цю проблему тільки перекриття доріг?

Вл. інф.

Надрукувати