Пенсії на картку отримуватимуть не всі

Перегляди: 803

"Укрпошта", як і раніше, буде доставляти пенсії у ті населені пункти, де з об'єктивних причин не можна перевести на отримання виплат через банківські картки. Про це заявив прем'єр Денис Шмигаль на брифінгу після засідання уряду, відповідаючи на питання журналістів.

"Це важливе питання. Ми дійсно вже не одну зустріч і не одну нараду провели. По-перше, «Укрпошта» закупила і завершує цього року організацію так званих мобільних відділень – більше 500 авто, які підвозять документи, поштові відправлення і, зокрема, і кошти.

Друге – це продовження цієї стратегії, яка була розпочата в державі – пенсія на картки. Тобто ми забираєм готівку там, де це зручно. Етапність така: великі міста, далі міста з населенням 100 тисяч і більше. У тих населених пунтках, де густота не дозволяє, наприклад, мати банківське відділення або мати щонайменше банкомат, звичайно, там пенсія буде привозитись через пошту, як і було", – пояснив прем'єр.

"Ми пенсіонерам даєм право мати картку там, де це зручно і де можливо отримати цю послугу з карткою. Там, де це на сьогодні з об'єктивних причин неможливо, звичайно, «Укрпошта» буде привозити, як і привозила до цього часу. Тобто тут ніяких загроз чи якоїсь кризи, сенсації немає", – додав він.

«Укрпошта», оптимізуючи свою структуру, поскорочувала багато поштових відділень. Аргументувала вона це тим, що вони збиткові. Керівництво цього важливого державного підприємства якось геть забуло, що «Укрпошта» – державна інституція, а не банальне комерційне підприємство. Перекоси у діяльності нинішнього керівництва, очевидно, доведеться виправляти ще довго (якщо до уряду нарешті дійде, що їхній підхід, як і їх самих, слід терміново змінювати).

За матеріалами «ЕП»

Надрукувати