Пункт пропуску з річковою поромною переправою через Дунай запрацював і для пасажирського сполучення

Перегляди: 755

11 лютого 2021 року був відкритий для пасажирського сполучення міжнародний пункт пропуску через державний кордон Орлівка-Ісакча з річковою поромною переправою через Дунай, що з’єднує Україну та Румунію. Про це повідомило Посольство України в Румунії. Наступного ж дня поромною переправою були перевезені перші легкові автомобілі з пасажирами.

Зазначений міжнародний пункт пропуску через державний кордон був відкритий для вантажних перевезень 10 серпня 2020 року, а 12 серпня 2020 року були перевезені перші вантажні автомобілі.

Відкриття згаданого пункту пропуску та поромної переправи через Дунай представляє собою практичний результат двосторонньої співпраці між Україною та Румунією, а також успішної співпраці між державним та бізнес секторами обох країн на всіх рівнях. Успішна робота пункту пропуску надасть додаткового стимулу для розвитку торгово-економічного та транскордонного співробітництва, а також розвитку міжлюдських контактів України та Румунії, переконані в дипломатичній установі.

В Одеській митниці повідомили, що відтепер бажаючі всього за лічені хвилини зможуть поромом добратися на протилежний берег Дунаю, прямуючи на автомобілі, автобусі, мотоциклі, велосипеді чи у пішому порядку. Для цього, потрібно мати: у напрямку до Румуніі та у разі транзитом її територією:

– негативний результат тесту ПЛР, зроблений не пізніше 48 годин;

– підтвердження необхідності в'їзду або транзиту, бажано з перекладом румунською мовою. У напрямку до України та у разі транзитом її територією:

– негативний результат тесту ПЛР, зроблениий не пізніше 48 годин;

– страхування;

-підтвердження необхідності в'їзду з метою транзиту без ПЛР тесту із обов'язковим виїздом з держави протягом 2-х діб.

Один з ініціаторів і мотиваторів відкриття поромної переправи Орлівка-Ісакча, нині радник голови Одеської обласної адміністрації Юрій Димчогло на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що 13-го лютого перевірив особисто можливості перетину пункту пропуску для всіх видів транспорту і пасажирів. За його словами румунські прикордонники досить лояльні – всі п’ять легкових авто з пасажирами, які прибули на поромі, пройшли контроль швидко і без проблем. А перехід між берегами зайняв всього шість хвилин.

Команда ТОВ "Поромний комплекс Орлівка" / Ferry complex Orlivka LTD для клієнтів друзів і подорожуючих пропонує зручні маршрути для легкового автотранспорту з міста Ісакча Румунія (Isaccea România). Також для зручності подальшої подорожі територією Румунії рекомендується після перетину МПП "Ісакча" (PTF ISACCEA) орієнтуватися на виїзд в напрямку населеного пункту Каталой (CATALOI) – 35 км від міста Ісакча, де знаходиться зручна розв'язка в напрямку міст Бухарест (268 km) та Констанца (117 km).

Нагадаю, що на створення поромної переправи через Дунай пішло майже п’ять років. Вона забезпечує єдиний прямий зв’язок між Україною та Румунією на півдні нашої держави, а також вихід до міжнародних транспортних коридорів Болгарії, Туреччини та Греції.

Переправа через Дунай скорочує для всіх подорожуючих час в дорозі сушею на 200 кілометрів, а це економія двох годин часу, а час оформлення вантажів — на 10-12 годин.

Відповідно до тарифів за 1 пасажира необхідно буде заплатити 1 €, за велосипед – 2 €, за мотоцикл – 3 €, за легковий автомобіль – 15 €, за автобус від 22 місць – 25€.

Пропускна спроможність переправи — 200 одиниць вантажного транспорту, 500 — легкового і 1500 пасажирів.

Ярослава Різникова

Надрукувати