США хоче наш титан!

Перегляди: 626

«В Сенаті був проголосований остаточний варіант військового бюджету США. І поки в ЗМІ відбувається божевілля з приводу виділених $300 млн для України, хочу повідомити не менш цінну новину з того самого документа.

У бюджеті на 2000+ сторінок є цілий розділ номер 6505, присвячений співпраці між США та Україною щодо титанової промисловості. І це не одноразова політична акція, а довгостроковий план! Наводжу фактично дослівний переклад: США зафіксували, що їхня політика на наступний рік полягає у співпраці з урядом України у питаннях титанової промисловості.

І що вони бачать нас як потенційну альтернативу китайським та російським постачальникам, від яких нині залежать Сполучені Штати та Європа.Відбувається те, про що я говорив, над чим працював і продовжую працювати. Вважаю цю співпрацю найправильнішим шляхом як для розвитку титанової галузі України, так і для зміцнення геополітичної складової у стосунках із нашим таким важливим стратегічним партнером.І це не порожні голосні слова! Бо у тому ж розділі зазначено, що не пізніше 180 днів держсекретар має надати звіт із описом цих українських титанових джерел. Його розглядатимуть Комітет із міжнародних відносин, Комітет із збройних сил Сенату, Комітет із закордонних справ, Комітет із збройних сил Палати представників.Що ж засукали рукави і лупаємо цю скелю!» – повідомив у ФБ Андрій Бродський, засновник і керівник фірми «Велта», яка свого часу розпочала видобувати ільменітовий пісок у Новомиргородському районі, організувала наукову лабораторію, де було винайдено нову, не енергоємку технологію виробництва титану і тепер втілює її у життя: будують завод, який випускатиме більше 500 тон високотехнологічних виробів з титану у рік.

http://chas-time.com.ua/ekonomika/velta-pochinae-viroblyati-novij-titan-i-v-ukrajini-tezh.html

Отож, це добра новина і для нашого краю. Адже це може стати однією із точок піднесення економіки і України, і Кіровоградщини!

 

Надрукувати