Вкрали, а скористатися – розуму не вистачає

Перегляди: 596

У Мелітополі стався один із найгучніших мародерських злочинів. З виставкового майданчика компанії «Агротек-Інвест» — офіційного дилера американського виробника сільгосптехніки компанії John Deere в Україні — кадирівці викрали нові комбайни, трактори та сівалки.

Загалом протягом кількох тижнів було викрадено всі 27 одиниць сільськогосподарської техніки, що були на виставці. Російські військові мародери, відправили їх у Чечню, але згодом виявили прикрий сюрприз – техніка не запустилася. Про це повідомляє CNN з посиланням на співрозмовника в Мелітополі, якого не називає з міркувань безпеки. "Після подорожі довжиною понад 700 миль (1120 км) злодії не змогли скористатися жодним обладнанням, бо воно було дистанційно заблоковано", – йдеться в повідомленні. Тепер техніка припадає пилом на фермі поблизу Грозного.

Дикуни-викрадачі знайшли в Росії "консультантів", які намагаються обійти захист. Існує також ймовірність, що комбайни просто продадуть на запчастини. Але тут викрадачів теж чекатиме сюрприз. Вони, очевидно, не знали, що техніка оснащена GPS і що її "подорож" відстежена.

А тим часом Представники інтелектуальних професій росії пакують валізи: продавати послуги назовні за валюту складно, всередині РФ — невигідно, та й немає кому. Нестача кадрів у IT-сфері в РФ уже сягає одного мільйона спеціалістів, а до 2027 року може зрости до двох мільйонів.

За матеріалами ЗМІ

Надрукувати