З нашого титану уже виготовляють медобладнання

Перегляди: 614

Андрій Бродський, засновник і керівник фірми «Велта», яка свого часу розпочала видобувати ільменітовий пісок у Новомиргородському районі, організувала наукову лабораторію, де було винайдено нову, не енергоємку технологію виробництва титану і тепер втілює її у життя: будує завод, який випускатиме більше 500 тон високотехнологічних виробів з титану у рік, повідомив у ФБ:

«На наш пілотний завод продовжує надходити нове устаткування, і ми починаємо комплектувати лінію 3d друку. Днями запрацював перший принтер. Ми не лише надрукували тестовий зразок, але вже виконуємо і перше приватне замовлення – медобладнання. Але! Дуже сподіваємося вже найближчим часом почати виготовляти тестові зразки для оборони і космосу.

Обрали ми українського виробника принтерів, що для нас дуже логічно. Український кінцевий виріб з українського титанового порошку за українською технологією, зробленого з української сировини точно повинен друкуватися на українській техніці!

3d друк доповнив нашу лінійку інших технологій порошкового пресування і прокату. І я якраз найбільше вірю саме в титановий 3d друк, незважаючи на технологічні складнощі, які зараз вирішує весь світ і наша ТитанЕра у тому числі. Розширюючи спектр методів, ми розширюємо свій ринок збуту. Мчимо вперед і нас не зупинити!»

Надрукувати