На чемодан без ручки грошей треба більше

Недобудований Криворізький гірничозбагачувальний комбінат окис– лених руд для економіки і області, і країни давно вже перетворився на такий собі чемодан без ручки, який і нести важко, і кинути неможливо.

У безперспективне, як виявилось пізніше, будівництво вгачено мільйони доларів, знищено безліч ресурсів, певною мірою спаплюжено природу краю, а тепер у цей чемодан необхідно кидати й кидати знову мільйони, щоб тільки підтримати його життєдіяльність, бо ж КГЗКОР – єдиний виробник послуг водопостачання та водовідведення у місті Долинська, припинення діяльності якого призведе до екологічної катастрофи через неможливість перекачування та очищення стічних вод.

Будівництво локального водопроводу, який тут теж уже не один рік намагаються провести, так досі й не завершено. Тож одна із наших пропозицій на консультативну нараду при Міністерстві фінансів щодо формування Державного бюджету на наступний рік – передбачити обсяг видатків за бюджетною програмою «Забезпечення життєдіяльності Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд» у сумі 95 мільйонів гривень. Протягом останніх п’яти років підприємство фінансувалося на 25% від загальної потреби, яких вистачало виключно для виплати заробітних плат і податків.

Вона була озвучена під час онлайн-наради Української асоціації районних та обласних рад. Перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк та голова бюджетної комісії Сергій Коваленко також поставили питання про внесення змін до статті 24 Бюджетного кодексу України в частині перегляду критеріїв розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку між регіонами, оскільки згідно з діючим механізмом Кіровоградська область у 2016-2021 роках отримувала найменший серед регіонів України фінансовий ресурс.

Вл. інф.


Надрукувати   E-mail