За три дні у Кропивницькому налагодили виробництво бронежилетів

4 березня у обласній військовій адміністрації разом із місцевими підприємцями обговорювали питання виготовлення бронежилетів для потреб батальйону територіальної оборони. І вже 7 березня перший бронежилет пройшов офіційні випробування.

Співголова комісії, яка займалася втіленням проєкту, бізнесмен Максим Березкін розповів: «Ми розпочали із пошуку потужностей та швидкої закупівлі матеріалів – спеціального металу і тканини. На себе я взяв закупівлю тканини на тисячу штук бронежилетів. Вона в роботі. 7 березня в науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі відбувся офіційний відстріл бронепластин. Відстріл показав, що наші бронежилети належать до четвертого рівня захисту».

До виробництва бронежилетів також долучилися колективи швейної фабрики «Зорянка» та швейного підприємства «Куртаж», керівництво та співробітники заводів «Ельворті», «Гідросила», «Червона зірка».

Неофіційно кропивницькі бронежилети отримали назву «Береза-1».

Такий темп досягнення результату, як зазначив Максим Березкін, став можливий завдяки злагодженості і зацікавленості влади області – голови ОДА Марії Чорної, голови облради Сергія Шульги, депутата обласної ради Олександра Чорноіваненка, членів команди Василя Авдотьєва, Павла Криворучка, Дмитра Голованова, Максима Савенка, Діани Козової, Ігоря Хміля, Руслана Симоненка, Василя Волоха. Максим називає також якогось генерала, який допоміг, але залишається інкогніто.

Крім того, Максим Березкін повідомив, що за власні кошти закупив додатково 500 бронежилетів іноземного виробництва, які також будуть спрямовані на забезпечення територіальної оборони Кіровоградщини.

Вл. інф.


Надрукувати   E-mail