Ми можемо залишитися без швидкісного інтернету!

Віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що у 2021 році до оптичного інтернету підключать більше 3000 українських сіл.

"Ми запускаємо платформу проєкту "Інтернет-субвенція", а також публічний дашборд, де зібрана інформація про реалізацію проєкту. Ця платформа допоможе відстежити прозорість розподілу бюджетних коштів в розмірі 500 млн грн на інтернет-субвенцію", – зазначив Федоров.

За його словами, інтернет-субвенція в 2021 році забезпечить доступ до фіксованого швидкісного інтернету трьом тисячам сіл, в яких проживає понад мільйон осіб.

"До інтернету підключаться 6000 лікарень, шкіл і бібліотек. Оптичний інтернет – найшвидший і надійний. Це фіксований швидкісний інтернет з використанням сучасних технологій. Саме його отримають українські села" – додав міністр.

Лише побіжний погляд на дані дашборду свідчить: Кіровоградщина серед відстаючих. Лише деякі громади, і то частково, мають покриття оптичним оператором. Лідер тут Новгородківська громада. Усі інші – далеко позаду. Наприклад, у Аджамській громаді є таке покриття тільки у двох селах – Аджамці й Веселівці. Але ж інші дев’ять сіл навіть не подали заявку у Мінцифори. І така ж ситуація майже у всіх громадах! У багатьох селах є оптичний інтернет у школі, бібліотеці, іноді у деяких установах, наприклад, на пошті. Але ж сьогодні цього вкрай замало!

Отож, звертайтеся до своїх голів громад, старост, аби вони подали заявку на проєкт "Інтернет-субвенція", бо ми знову залишимося без швидкісного інтернету! Заявку можна подати за посиланням: https://thedigital.gov.ua/broadband2021

Вл. інф.


Надрукувати   E-mail