Чи зможу я частіше гостювати вечорами у сестри Люби?

Кілька разів на рік, коли ми гостюємо у моєї двоюрідної сестри Люби, яка живе на Балашівці, доводиться сповна відчути: як складно добратися із віддаленого району додому. У вечірній час (а гостювсання, як правило, припадає на нього) не те що маршруток, навіть таксі викликати неможливо. Причому йдеться про час після 19-20-ої, не після 23-ої години!

Очевидно, із цією проблемою постійно зустрічаються усі, хто живе у віддалених мікрорайонах. Нещодавно після розгляду звернень мешканців Завадівки у Кропивницькому, куди курсують мікроавтобуси маршруту №8, під час зустрічі громади із секретарем міської ради Олегом Колюкою та головою Подільської районної ради Володимиром Стецюком у владних кабінетах знову (бо який уже раз?) заговорили про необхідність проведення аналізу виконання перевізниками своїх обов’язків. Заступник міського голови Олександр Мосін днями доручив управлінню транспорту та зв’язку Кропивницької міської ради проконтролювати виконання приватними перевізниками умов договорів на перевезення пасажирів і у разі виявлення порушень – розірвати стосунки з перевізником.

– Сьогодні ми не є заручниками приватних перевізників, – наголосив Олександр Мосін. – Якщо вони не виконують умови договорів, ігнорують взяті на себе зобов’язання, то розриваємо угоди з ними, відповідно до чинного законодавства. Натомість необхідно прорахувати і збільшити на маршруті кількість комунальних транспортних засобів.

Ой, виявляється усе так просто? Чому ж досі це не зроблено? Чи Оленксандр Мосін тільки 23 квітня, коли дав доручення управлінню, вперше почув про таку проблему? І чи маємо ми достатньо комунального транспорту, аби забезпечити сполучення із усіма мікрорайонами?

Як бачимо, запитань багато. Почекаємо результату. Можливо, я зможу частіше вечорами гостювати у сестри Люби.

Світлана Орел


Надрукувати   E-mail