Для чого місто віддало один зі своїх найкращих куточків партнерці Тарасова?

Минулого тижня сесія Кропивнипцької міської ради прийняла рішення передати в оренду на 49 (!) років земельну ділянку площею 1809 квадратних метрів по вулиці Театральній, 8а підприємству ТОВ «Ависагро».

Спитати – для чого? У рішенні відповіді нема, лише бюрократичні формулювання: «Вид цільового призначення – для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку, за рахунок земель житлової та громадської забудови». Якщо відкинути словесне лушпиння, то виходить, це ТОВ має отримати прибуток за рахунок земель житлової та громадської забудови. І що ж матимемо від цього усі ми, мешканці міста? Вартість цієї землі, як визнається у самому документі, немала – п’ять з половиною мільйонів гривень. А ми матимемо аж 28 тисяч гривень у місяць!

На підставі чого визначено таку малу орендну плату? Чи земельну ділянку віддали за красиві очі власниці ТОВ, якою значиться пані Олена Мощинська? Журналісти виявили, що крім ТОВ «Ависагро» на неї оформлена низка підприємств, які донедавна належали Сергію Тарасову чи були зареєстровані за адресою його агрохолдингу. Саме фірма, яка записана на пані Мощинську — ПП «ЕлітІнвестАгро» — судиться з обласним комунальним підприємством, щоб не сплачувати навіть мінімальну вартість землі під так званим Колізеєм, великою недобудовою, придбаною фактично за копійки.

Колізей за копійки: як у Кропивницькому продали своїм легендарний недобуд

Тобто пані Мощинська ще й скупа. Навіщо ж їй віддали ще один шматок у самому серці нашого міста?

А тим часом Стало відомо, що бізнесмена Сергія Тарасова з Кропивницького оголосили у розшук за обвинуваченнями у кількох статтях. Його розшукують у зв’язку з обвинуваченням у шахрайстві у великих розмірах або шляхом незаконних операцій; привласненні, розтраті майна або заволодінні шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою; відмиванні майна вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі та незаконному носінні, зберіганні, збуті вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухівки.


Надрукувати   E-mail