Райкович натякає. Хто зрозуміє?

«Оперативно провести нараду з директорами транспортних підприємств Кропивницького з вимогою налагодити якісну роботу маршрутних таксі» – це не натяк, це пряма вказівка голови міста управлінню розвитку транспорту та зв’язку.

«Водії мають виконувати свої прямі обов'язки: забезпечити пасажирам безпечний, чистий, справний транспорт, квитки за проїзд і вести відповідну фінансову документацію» – вимагає Андрій Райкович. Ну, це вже якось аж важко уявити, бо ж приватні перевізники у нас працюють, як кому Бог на душу покладе. Увечері, скажімо, навіть із центру міста маршруткою не виїхати. Глухо. Рятує здебільшого комунальний транспорт.

– Не важко уявити, щоб взагалі зараз було б в місті, зважаючи на те, як ганебно працюють приватні перевізники, – переконаний міський голова. – Наведіть лад в перевезеннях! Негайно!

І тут з ним важко не погодитися. Але ж – досі комунальний пасажирський транспорт через карантинні обмеження, не має права взяти нікого, окрім як пасажирів на сидячі місця. На кожному урядовому селекторі Андрій Райкович звертається до Прем'єр-міністра з проханням переглянути цю норму хоча б для міст, де є помітний спад пандемії. Але вирішення питання з місця не зрушилось.

– Мені нелегко усвідомлювати, що 80 нових габаритних машин, здатних взяти до 100 пасажирів, ходять порожніми. Яка економіка це витримає? Я звертаюсь і до керівництва патрульної поліції, і до Держпродспоживслужби, і до департаменту охорони здоров'я ОДА. Шановні колеги, хіба краще, щоб мами із дітками стояли вранці і мерзли на зупинках? Підтримайте нашу позицію щодо коригування карантинних норм, – закликав Андрій Райкович.

По суті він натякає – давайте об’єднаємось і принаймні в обласному центрі створимо умови, щоб тролейбуси й автобуси могли брати хоч обмежену кількість стоячих пасажирів. Чи зрозуміють?

Вл. інф.


Надрукувати   E-mail