Росія українськими руками шукає доступ до титанової сировини і хоче знищити «Велту»

З 15-го липня детективи та Бюро Економічної Безпеки (БЕБ) отримали у суді так званий «тимчасовий доступ до оригіналів документів та їх вилучення» в нашій компанії, та 20-го липня вирішили з цим папером відвідати наш офіс. Гостей ми очікували ще наприкінці 2021 року, були сигнали, що в росії «Велтою» дуже незадоволені та можуть бути великі проблеми.

Але БЕБ с початком війни вирішило у повному складі захищати кордон із Польщею, а у Київ повернулися пару тижнів тому. Їм здалося, що воєнний час – кращий час для замовних дій, які можуть щось принести – охорона західних кордонів нашої Батьківщини дуже затратна річ, тож треба якось виживати….

Окрім вилучення документів БЕБ надіслав на електронну пошту «Велти» виклик на допит мене особисто на 21 липня у Київ. Всі ці дії проходять в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом завищення податкового кредиту. Диявол ховається у деталях, друзі! Справа в тому, що перевірки формування податкового кредиту Велта проходить кожного місяця, та у тодаткової інспекції жодних зауважень не було ось уже, як десять років! Все це заактовано та є у відкритому доступі! Окрім того, ми експортуємо свою продукцію до США та ЄС, тому держава нам повинна повертати ПДВ, той самий кредит, але як всім відомо держоргани не здійснюють ці платежі ще з початку року. Наразі це вже шалені суми, які значно перевищують ту, яку нам приписує БЕБ. Фактично, держава наш боржник.

Може на думку БЕБ ми платимо державі замало? 575 млн грн з 2010 по 2021 рік, а в умовах війни, логістичного колапсу та введення нових ліцензій на експорт «Велта» сплатила понад 40 млн грн податків з лютого 2022 року. Тож, зрозуміло справа не у податках, цікаво хто ж інтересант у цій справі? Давайте подивимось.

Дивним чином вилученням передувала хвиля публікацій у російських ЗМІ з такими заголовками: «Украинский производитель лоббирует в США запрет импорта из РФ», «Украина намерена добиться отказа от российского титана компаниями Запада», «Украина захотела ударить по российскому экспорту», вибачте, але посилання не даю, знайти це дуже легко. Так-так, це все про компанію «Велта», яка прямо вказана в цих публікаціях, і слід зауважити, що для росзмі це виняток, коли вони пишуть правду.

Ми ніколи не приховували свою роботу з США та у США, і це ніколи не подобалось державній російській військовій титановій компанії. Наша нова технологія, яка дозволяє виготовлення титанових комплектуючих, може дати вільний та незалежний доступ, як Україні, так і США, нашим союзникам, до якісного металевого титану. А це означатиме кінець російський титановій монополії, яка існує нині, що дуже критично важливо в умовах нової холодної війни. Росія вже залишилась без титанової сировини, бо історично Україна завжди була її головним постачальником, а тепер дуже швидко (бо наш проєкт інноваційний і не потребує багато часу для будівництва та масштабування) США та Європа можуть скинути металевий титановий російський зашморг на власних шиях саме за допомогою України. Нам є що запропонувати нашим союзникам!

Тож росіяни намагаються зупинити наше співробітництво у США, вони намагаються зупинити створення альтернативного виробника титану. Одне з оперативних завдань – отримати доступ до сировини, у будь-який спосіб! І тут все банально просто, українська титанова сировина їм потрібна, щоб продовжувати створювати підводні човни, з яких, наприклад, летіла крилата ракета у Вінницю та вбила маленьку дівчинку. Щоб продовжувати виробляти винищувач СУ-35, який ми нещодавно збили над Новою Каховкою. Щоб продовжувати виробляти ракети Калібр, якими цілити у мирних українських людей. Усі ці вироби неможливо створити без титану, а титан – без нашої сировини.

Тож, коли в офісі з’явилися небажані гості, я був у лікарні. Гостей зустріли наші юристи, папери прийняли та запропонували 21-го липня провести мій допит у Дніпрі у нашому офісі, але детективи БЕБ чомусь швидко почали збиратися та залишили мені виклик на допит на 26-е липня. Крапка? Ні!

Я займаюсь бізнесом в Україні 30 років! Когось і щось знаю, і ось що з’ясував на даний час. Маємо припущення, що у руських з БЕБ план може бути такий: 26– го липня у приміщенні БЕБ у Київі під час допиту мені буде пред’явлена підозра, одразу по врученню я буду затриманий, в той самий час відбудеться судове засідання за позовом БЕБ про накладання арешту на всі активи «Велти», суд накладе арешт та передасть все наше майно до управління АРМА! Знайома назва, друзі? Про цього державного рейдера за останній час не читав тільки сліпий! Але це ще не вся задумка руських та їхніх українських агентів. Після передачі активів «Велти» до АРМА, все майно ця сама АРМА передасть до управління … правильно, однієї російської структури, яка і досі працює в Україні під час війни, не дивлячись на Закон про націоналізацію та відповідний Указ Президента України про вилучення активів держави-агресора!

Зараз я хочу звернутися до співробітників БЕБ. Панове! Я все розумію, жити якось треба, але так відверто працювати на агресора під час війни – це вже занадто!

Звертаюсь до своїх справжніх друзів, дякую вам всім! Останні дві доби я відчув від вас справжню підтримку, та можу сказати впевнено – разом ми переможемо, бо ми Українці!

Ми, Україна, ми, «Велта», не тільки переможемо у війні за вікнами наших домівок, а й у власній економічно-сировинній-технологічній війні. І нам це вдасться саме тому, що ми, українці, маємо сміливість захищати свою свободу та маємо неабиякий науковий потенціал.

Слава Україні!

Андрій Бродський

P.S. Протистояння «Велти» та БЕБ триває. Російське замовлення нікуди не поділося. Окрім того, бачу, що не зважаючи на жорстоку війну, тиск на все ще працюючий бізнес у нашій державі посилюєтся. Це стосується не тільки «Велти»!

А ще ми маємо навміснє вбивство керівника провідної компанії "Нібулон" Олексія Вадатурського. Вважаю це зовсім не випадковістю. Вважаю, що ворог зрозумів, що у військовому протистоянні не може здолати Україну, та і вирішив собі нищити основу держави – її платників податків.

До речі, про податки. Найближчими днями «Велта» сплатить державі десь 28 мільйонів. У цю суму увійде 2,5 млн гривень податку на прибуток, якого у нас зараз немає! Керівництво "Велти", розуміючи стан справ в нашій рідній Україні, просто вирішило сплатити податок на прибуток наперед….


Надрукувати   E-mail