Суд арештував сім готелів групи VS Energy. І в Олександрії теж

Печерський райсуд Києва частково задовольнив клопотання Офісу генпрокурора та наклав арешт із забороною відчуження на готелі у Києві, Львові, Одесі й Олександрії, якими володіє група VS Energy, яку контролюють громадяни РФ Олександр Бабаков, Євгеній Гінер і Михайло Воєводін.

Арешт наклали на готелі Premier Palace Hotel, Premier Hotel Rus, Premier Hotel Lybid та Premier Hotel Slavutych у Києві, Premier Hotel Dnister у Львові, Premier Hotel Odessa в Одесі та Premier Compass Hotel Oleksandriya в Олександрії, якими володіє група VS Energy.

У рішенні суду від 12 грудня, слідча суддя Олеся Батрин частково задовольнила клопотання Офісу генпрокурора і наклала арешт на статутний капітал у низці компаній, які контролює російська так звана "лужниківська" група, а також на нерухоме майно в Україні. А саме – на сім готелів з мережі Premier Hotels & Resorts у Києві, Львові, Одесі та Олександрії. Відповідно до ухвали, це майно заборонено відчужувати. В частині встановлення заборони користування цим майном суддя клопотання не задовольнив. Крім того, арешт накладений на нежитлові приміщення торговельно-виставкового комплексу "Метроград" та ТРЦ "Метрополіс" у Києві.

У клопотанні йшлося, що це майно відповідає ознакам, як таке, "що одержане внаслідок вчинення злочину та/або є доходами від такого майна та метою такого арешту є забезпечення зберігання речових доказів та забезпечення спеціальної конфіскації майна.

Зазначається, що ДБР за процесуального керівництва ОГП проводить досудове розслідування за кількома звинуваченнями, зокрема – привласнення майна та вчинення "злочинною організацією "Лужники", яке представлене фінансово-промисловою групою VS Energy, умисних дій, з метою зміни меж території або держкордону України та порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб.

«Схеми», ЕП


Надрукувати   E-mail