То на скільки ж подешевшає вода?

На сайті обласної ради з’явилось майже сенсаційне повідомлення про те, що вартість води у нас нарешті знизиться. З відомих причин (більше 120 кілометрів довжина водогону ) вона у нас одна з найдорожчих в Україні. Уже років двадцять йдеться про те, аби знайти можливість постачати дешевшу і якіснішу воду з місцевих джерел. Або хоча б модернізувати водопровідне господарство, бо у ньому від третини до половини (у різні роки називались різні цифри) води витікає через діряві труби. І ось сталось?

Постійна комісія обласної ради з питань житлово-комунального господарства, будівництва та використання природних ресурсів розглянула інвестиційну програму ОКВП «Дніпро-Кіровоград» на 2022 рік та план розвитку підприємства на 2022-2026 роки. Після обговорення депутати дійшли висновку направити відповідні проєкти рішень на розгляд сесії обласної ради.

Виконання інвестиційної програми дасть можливість знизити витрати матеріальних і енергетичних ресурсів у процесі водопідготовки, транспортування питної води, а також водовідведення та очистки стоків, що дозволить у подальшому зменшити економічне навантаження на тариф на послуги централізованого водопостачання та водовідведення та поліпшити

якість послуг.

Фінансове забезпечення інвестиційної програми ОКВП «Дніпро-Кіровоград» на 2022 рік складатиме 193 мільйони 349 тисяч гривень.

Кілька років тому водовід брав кредит Світового банку, по-моєму, йшлося про десятки мільйонів доларів, теж для «удосконалення, запровадження нових технологій і поліпшення якості послуг». Ясна річ, борги слід віддавати, тож тариф тільки зростає й зростає.

Тепер – нова інвестиційна програма. То коли ж і настільки зменшиться плата за воду? Сподіваюсь, без чіткої і конкретної відповіді на це питання у депутатів обласної ради не підніметься рука затвердити цю інвестиційну програму.

Світлана Орел


Надрукувати   E-mail