Уряд затвердив перспективний план нашої області

Учора на засіданні Кабінету міністрів затвердили перспективні плани п’яти областей, серед них і наша – Кіровоградська. На території нашої області передбачено 48 об’єднаних територіальних громад, що охоплюють 100 відсотків території області і відповідають принципу принципом спроможності (раніше йшлося про 46).

Загалом затверджено перспективні плани вже 17 областей.

Ось що з цього приводу сказала голова Дмитрівської об’єднаної територіальної громади Наталя Стиркуль:

– Процес децентралізації, який триває уже більше п’яти років, варто завершувати. Це правильно, що врешті-решт затверджують плани областей, але, по-моєму, багато деталей, важливих нюансів, які впливають на життя людей, таки залишаються не врахованими.

Наприклад, поряд з нашою громадою є село Диківка, яке тепер має належати до Пантаївської громади. Але між Диківкою і Пантаївкою фактично немає доріг. Вони користуються нашими лорогами. Певною мірою і нашою торгівельною мережею та медичними послугами. Очевидно, варто було б потурбуватися про це раніше. Щоб навантаження на інфраструктуру було рівномірним. Адже десь турбуються про наповнення бюджету, а десь пливуть за течією і сподіваються на сильнішого.


Надрукувати   E-mail