Вартість проїзду у маршрутках може зрости удвічі

Минулого понеділка у Кропивницькому стався транспортний збій – на маршрути не вийшли більше чверті маршрутних таксі. І хоч за кілька останніх років кількість комунального транспорту значно збільшилась, однак він не може забезпечити повне і якісне обслуговування усього пасажиропотоку міста. Чого нам чекати?

Песимісти скажуть відразу – підвищення вартості проїзду. І, очевидно, будуть праві. Начальник управління транспорту та зв'язку міської ради Віктор Житник прокоментував ситуацію так:

– З 1-го жовтня в Україні різко подорожчав природній газ, який використовують наші перевізники: вартість за кубометр зросла із 14 до 34 грн, у той час, як у структурі тарифу із березня 2021 року закладена ціна – 7 гривень за кубометр. Це й вплинуло на те, що певна частина транспортних засобів не вийшли на маршрути.

За словами Віктора Житника, перевізники вже подали уточнені розрахунки вартості проїзду. Їхній пропонований тариф – 10 гривень за одну поїздку, при цьому ціна кубометра газу має становити 20 грн, але аж ніяк не 34. Отож, не виключено, що перевізники пропонуватимуть тарифи на перевезення ще вищими, що навряд чи по кишені більшості пасажирам.

Можливо, хоч ця ситуація підштовхне міську владу до радикальної зміни стосунків із приватними перевізниками, про що вже давно говориться в експертних середовищах.

Вл. інф.


Надрукувати   E-mail