За цифрами – робочі місця, людські долі…

Федерація роботодавців України повідомляє, що цього року аграріям у рахунок держпідтримки компенсовано близько 716 млн. грн за придбану техніку і обладнання.

З них майже 50 мільйонів гривень одержали сільгосптоваровиробники, які придбали техніку та обладнання вітчизняного виробництва у червні цього року.

Попередньо було виділено 104,5 млн. грн. сільгоспвиробникам на придбання техніки у грудні 2019 року та січні-травні 2020 року. Кошти отримали більше тисячі аграріїв, які за вказаний період придбали 1 684 одиниць сільгосптехніки та обладнання.

Також 565,9 млн. грн. було спрямовано для погашення заборгованості перед аграріями за жовтень-листопад 2019 року.

Загалом у 2020 році кошти отримають 1 481 аграрія, які за вказаний період придбають 2 295 одиниць сільгосптехніки та обладнання на суму 2,8 млрд., повідомляє Мінекономіки.

На цей рік бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» передбачено один млрд. гривень.

Урядова програма державної підтримки має позитивний вплив і на відновлення української промисловості. За два роки дії програми номенклатуру вітчизняної техніки та обладнання розширено у 6,3 рази. Число заводів-виробників сільгосптехніки з належним рівнем локалізації зросло в 4,5 рази, а це, у свою чергу, сприяло створенню щонайменше п’яти тисяч робочих місць.

Вл. інф.


Надрукувати   E-mail