Ділянку на Театральній не віддадуть партнерці Тарасова, її хоче СБУ

Наприкінці лютого депутати Кропивницької міської ради віддали у довгострокову орегду ділянку на вулиці Театральній підприємству ТОВ «Ависагро». Його власниця – партнерка по бізнесу відомого бізнесмена Сергія Тарасова, спонсора партії «Слуга народу», якого за земельні махінації у січні оголошено у розшук.

Для чого місто віддало один зі своїх найкращих куточків партнерці Тарасова?

Але вже через тиждень дію цього рішення було зупинено. Чому? Через негативний розголос у ЗМІ? Ні, на такі дрібниці наша міська рада реагувати не звикла. Виявляється, як повідомив секретар ради Олег Колюка на крайньому засіданні сесії, надійшов лист від управління СБУ в області. Служба безпеки наполягає, що ця земельна ділянка необхідна управлінню для використання у цілях, повʼязаних із воєнним станом. Що це за цілі і яким чином ділянка буде використана, не уточняється. Але цього листа виявилось достатньо, аби призупинити рішення, а через десять днів винести на повторний розгляд. Цього разу депутати проєкт рішення не підтримали і земельну ділянку не віддадуть в оренду фірмі “Ависагро”.

А тим часом Стало відомо, що Печерський районний суд Києва продовжив дію запобіжного заходу підприємиці з Кропивницького, підозрюваній у справі про ймовірне зловживання з виведення з держвласності у приватні руки десятків гектарів землі сільгосппризначення. Саме на неї фактично записана низка фірм, які афілейовані з бізнесом Сергія Тарасова чи реєструвалися за адресою його холдингу. Ухвала суду констатує, що 49,7 гектарів землі вивели з держвласності за схемою фіктивних звернень громадян до Держгеокадастру щодо отримання земельних наділів. Надалі отримані ділянки передали компанії, що підконтрольна власнику холдингу «I&U Group». Підозрювана в цій схемі була довіреною особою власника холдингу під час укладання фіктивних договорів купівлі-продажу земельних ділянок. Йдеться саме про власницю фірми «Ависагро».


Надрукувати   E-mail