Ціна на електроенергію може стати недоступною для більшості населення?

Михайло Волинець, голова незалежної профспілки гірників. анонсував безстрокову акцію протесту біля будівлі ДП «НАЕК «Енергоатом», яка триватиме доти, доки НАЕК не виконає своїх зобов’язань перед ДП «Схід ГЗК».

«Через невиконання фінансових зобов’язань з боку ДП «НАЕК «Енергоатом», структурні підрозділи «Схід ГЗК»: шахти «Інгульська», «Смолінська» та «Новокостянтинівська» – знову опинилися на межі зупинки. Уранодобувне підприємство майже рік змушене працювати в умовах постійної затримки з виплати заробітної плати, відсутності першочергових засобів для організації безпечного та ефективного виробничого процесу. Працівники «Схід ГЗК», актив Незалежної профспілки гірників України підприємства готові вдатися до протестів у разі, якщо ДП «НАЕК «Енергоатом» не виконає своїх зобов’язань – не розрахується з підприємством до 6 лютого 2021 року», – написав Михайло Волинець.

Голова профспілкм Михайло Мельник вважає, що заява Волинця дещо поспішна. Поки шахти працюють, але триває пошук тих форм протестів, які б принесли результат. Бо досі ті заходи, які вживалися державою, мали тимчасовий характер і не вирішували проблему галузі кардинально. СхідГЗК знову на грані. Місту загрожує екологічна катастрофа

І «Енергоатом» теж став заручником цієї ситуації. Держава заганяє в куток галузь, яка виробляє дешеву електроенергію. Натомість дозволяє олігархам заробляти надприбутки, підвищуючи ціну за кіловат.

Імпортування електроенергії з Росії і з Білорусії, на думку Михайла Мельника, може призвести до тієї ситуації, яку ми мали з газом. Сподіваючись на дешевий імпорт, знищимо уранодобувну і атомну галузі. А потім отримаємо таку ціну на електроенергію, що більшість наседення просто не зможуть її оплачувати.

Це речі стратегічного характеру і з ними жартувати не варто.

Світлана Орел


Надрукувати   E-mail