Коломойський вступає у судову справу на боці росіянина-олігарха-співвласника нашого облнерго

Ігор Коломойський подав заяву про вступ третьою стороною у судову справу про конфіскацію активів VS Energy, позивачем в якій виступає Міністерство юстиції, а відповідачами – підсанкційні російські олігархи Олександра Бабаков, Євгеній Гінер та Михайла Воєводіна.

У заяві вказано, що Коломойський хоче вступити у справу на стороні відповідачів Михайла Воєводіна та Наталії Селіванової (цивільна дружина Воєводіна).

Президентським указом було накладено обмежувальні заходи на власність російських компаній в Україні та власність пов'язаних із ними українських економічних суб'єктів. VS Energy – одна з найбільших українських фінансово-промислових груп, що має активи в енергетиці, металургії й нерухомості. Була утворена президентом московського ФК ЦСКА Євгеном Гінером із партнерами. Упродовж 20 років співвласниками VS Energy вважалися російські бізнесмени Євген Гінер, Михаіл Воєводін і багаторічний депутат Держдуми Олександр Бабаков, що голосував за анексію Криму й агресію проти України. Проти них в кінці минулого року введені санкції, акції пов’язаних із групою компаній заарештував суд. У разі конфіскації активів, держава забере у росіян корпоративні права у кількох обленерго, готелях, металургійних заводах тощо.

ЕП


Надрукувати   E-mail