«Волошкове поле» вже в Дубаї

На початку минулого тижня в Дубаї стартувала одна з найвпливовіших міжнародних продовольчих виставок світу – Gulfood. Вона щороку збирає понад 100 тисяч відвідувачів зі 182 країн світу. Як повідомив у ФБ Андрій Табалов, українське молочне виробництво на цьому престижному заході вже традиційно представляють наше «Волошкове поле» та Первомайський МКК.

Gulfood – одна із наймасштабніших у світі щорічних виставок продуктів харчування та напоїв. У 2022 році виставка проведиться 26-й раз. ОАЕ – головний торговий хаб для експорту на ринки арабських країн. 95 відсотків продуктів харчування у цей регіон експортується, тож Україні важливо зайняти гідне місце на цьому мільярдному ринку.

Загальна площа українського колективного стенду «Trade with Ukraine» становить 252 кв. м. Це найбільший стенд від України, який представлений на виставці з 2014 року. Його організатори – Центр підтримки експорту та Київська торгово-промислова палата. 33 провідні компанії харчової промисловості беруть участь у виставці.

«Приємно констатувати, що за останні 9 років рівень конкурентоспроможності українських компаній зріс, а портфель продукції колективного стенду став різноманітним: від соняшникової олії до органічних соусів чи морозива. Це відповідає тим загальним тенденціям, які ми маємо за минулий рік. Експорт української агропродукції збільшився майже на 22%, а вектор все більше спрямовується на азійський ринок, який зараз складає 50% від загального українського експорту», – наголосив президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський на відкритті стенду.

На Gulfood -22 представлено найрізноманітніший вибір продуктів з усього світу, сегментованих по восьми секторах продуктів харчування та напоїв. Відвідувачі виставки мають змогу ознайомитися з продуктовою лінійкою від відзначених нагородами виробників продуктів харчування до нішевих органічних брендів.


Надрукувати   E-mail