AGROEXPO-2020 ще тривала, а учасники вже бронювали місця на 2021 рік

Восьмий раз у Кропивницькому пройшла міжнародна агропромислова виставка з польовою демонстрацією техніки AGROEXPO-2020. Виставкова площа розташованого на західній околиці міста комплексу має рекордні для України розміри – 125 000 квадратних метрів. 2020 року тут розмістились 450 компаній-експонентів та 500 учасників Покровського ярмарку.

Виставка тривала три з половиною дні. Фінал – у суботу. Цього дня розпорядник виставки Ігор Глібко провів прес-конференцію для журналістів. Він повідомив, що незважаючи на карантинні обмеження та дощову погоду, на виставці побували понад 40 тисяч відвідувачів. У відкритті взяли участь міністр розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Назаренко, голова ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, голова правління обласного об'єднання роботодавців Кіровоградської області Павло Штутман.

З робочими візитами на AGROEXPO-2020 побувала делегація китайської діаспори в Україні та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол.

Під час роботи виставки аграрії обговорили сучасні проблеми агропромислового комплексу та перспективи розвитку в умовах зміни клімату, напрямки державної підтримки сільського господарства, критерії вибору гібридів соняшнику та кукурудзи. На виставці були представлені провідні бренди сільськогосподарського машинобудування – як іноземні («John Deere», «New Holland», «Case Fendt», Claas» та інші), так і вітчизняні (ХТЗ, «Ельворті», «Лозівські машини», «Білоцерківмаш» та інші). Демонструвалася мультибрендова експозиція вітчизняної комунальної техніки.

На AGROEXPO-2020 мали можливість купити сільгосптехніку за акційними цінами: у разі підписання договорів на купівлю техніки безпосередньо на виставці – отримували знижку від 5%, а коли техніка була забрана з експозиції – 10%.

У рамках AGROEXPO-2020 відбувся Всеукраїнський освітній ярмарок, де свої наукові потужності показали 30 ЗВО з різних куточків України. На Покровському ярмарку та фестивалі вуличної їжі відвідувачі могли скупитися, перекусити, сфотографуватися з Мартином Борулею та вусатим козаком, подивитися концерти. У традиційному конкурсі "Гарбуз-велетень переміг овоч Валентини Білоконенко з селища Степового Кіровоградської області. Вага гарбуза-велетня склала 55,3 кг. Переможниця отримала у подарунок 32-дюймовий телевізор.

Виставка проходить під патронатом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Організатори виставки: Кіровоградська обласна державна адміністрація, Федерація роботодавців України, Торгово-промислова палата України, Асоціація підприємств-виробників техніки та обладнання для АПК "Украгромаш", ВГО "Українська асоціація аграрних інженерів".

Ігор Глібко повідомив, що цього року у критому павільйоні обладнано ще один туалет і тепер туди немає черг. Прокладено доріжку з твердим покриттям до сцени. Оскільки багато паркінгів були залиті дощовою водою, надано додаткові місця для машин. Планується в майбутньому збільшити площу автостоянок. А головне, підкреслив Ігор Юрійович, незважаючи на те, що через пандемічний режим на виставку приїхали не всі бажаючі, попри зливи та туман людей на виставці було більше, ніж у минулі роки. І контрактів учасники уклали більше. А багато хто вже зарезервував виставкову площу на майбутній сезон!

Ніна Даниленко


Надрукувати   E-mail