Співвласників нашого обленерго оголошено у розшук

Державне бюро розслідувань оголосило у розшук російського олігарха та президента ФК "ЦСКА" Євгена Гінера. Про це свідчить інформація на сайті Міністерства внутрішніх справ.

За даними МВС, він переховується від українських правоохоронців, датою його зникнення вказано 14 серпня 2023 року. Ганера звинувачують за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Російському олігарху було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Водночас Служба безпеки оголосила в розшук заступника голови Державної думи РФ Олександра Бабакова, який також переховується від українського правосуддя. Датою його зникнення указали 16 квітня 2022 року. Заступника голови Держдуми РФ також підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України – ч. 2 та ч. 3 ст. 110.

Ці двоє також співвласники компанії VS Energy International NV (Нідерланди), на яку оформлені енергетичні активи VS Energy в Україні, зокрема й «Кіровоградобленерго», та VS Energy Latvia. Щодо VS Energy International NV правоохоронці щонайменше тричі намагалися арештувати ці активи, але безуспішно: у квітні 2022 року суд заявив, що існування правових підстав для арешту майна було не доведене. У VS Energy в Україні є готельний бізнес у вигляді групи Premier Hotels & Resorts. Вона має чотири готелі в столиці, а також готелі у Львові, Харкові, Буковелі, Одесі та Олександрії.

ЕП


Надрукувати   E-mail