Війна, але сіяти треба! Механізаторів вкрай не вистачає!

Олексій Цокалов, фермер із Бобринеччини, відомий не лише тим, що він друг Героя Майдану Віктора Чміленка, а й своєю волонтерською діяльністю та патріотичною позицією. Він не лише сам допомагає воїнам, а й організовує до цього колег-фермерів, які закупили і допомагають ремонтувати авто для наших ЗСУ. Війна, але сіяти треба!
Ось що розповів Олексій про нинішню посівну у короткому інтерв’ю Громадському радіо:

Фермери зустрілися з багатьма викликами, як і всі в країні. Але найбільша проблема нинішньої посівної – нестача механізаторів. Їх практично немає! Адже тракторист чи оператор надпотужних машин, які зараз мають фермери, – це готовий танкіст чи оператор військових машин. Їх і вчити довго не треба. Частина їх пішли воювати добровольцями, інших призвали.

І навіть якщо й умієш водити трактор, то у машині, де задіяна компютерна складова, не кожен розбереться, особливо, якщо неполадки з двигуном. Доводиться викликати спеціаліста, чекати.

Але однак – працюємо. Допомагаємо армії, робимо це тихо, без зайвого розголосу. На мою думку, волонтерство має бути саме таким – щирим, але без показухи.

Настрої серед людей тривожні. Усі чекаємо Перемоги! Хоч і ціна їй буде велика.


Надрукувати   E-mail