Вийти о 7.30 і о восьмій бути на роботі. Чому ні?

Після закінчення чергового локдауну зросло навантаження на транспорт. Погіршення погоди, черги, нерви. На зупинках атмосфера часом іскрить.

Ось як прокоментували ситуацію начальник міського управління транспорту Віктор Житник та заступник міського голови Олександр Вергун:

– На роботу громадського транспорту суттєво впливають карантинні обмеження, які встановлені Кабміном про те, що кількість пасажирів має дорівнювати кількості сидячих місць. Через це пасажиропотік у транспорті суттєво зменшився, що вплинуло на кількість транспорту на рейсах, зокрема серед приватних перевізників. Ситуація у години-пік не така критична. Ми всі хочемо вийти о 7:30 і о восьмій бути на роботі. Такого не буває, – зазначив Віктор Житник.

Олександр Вергун висловив сподівання, що після локдауну деякі карантинні обмеження у Кропивницькому буде знято, враховуючи низький рівень захворюваності. А це дозволить перевозити більше людей одночасно.

М’яко кажучи, не дуже обнадійливі пояснення. Міська влада, справді, зробила багато, щоб ситуація у Кропивницькому з транспортом значно поліпшилась. І не раз зверталася до уряду, до обласної влади, щоб збільшити кількість людей у салонах тролейбусів і автобусів. Але там глухо мовчать.

Та це не означає, що слід уподібнюватись цим адресатам і приймати негативну ситуацію, як норму. Місто у нас невелике і має бути цілком реально вийти в 7.30, щоб бути о восьмій на роботі. У міської ж влади є можливість впливати на приватних перевізників, залучати інших, хоча б і з інших міст. Врешті, у маршрутках апіорі, ще до всяких локдаунів і пандемій, нормою було перевезення тільки сидячих пасажирів.

На жаль, наша міська влада, схоже, йде шляхом найменшого опору. Більше того, з 1 лютого вона ще й обмежує рух комунального транспорту у вечірній час! Це замість того, щоб шукати вихід – хоча б і збільшити у цей час вартість проїзду. А так, називається – приїхали!

Знайшли ж вихід із перевезенням школярів із селища Нового, для яких виділено спеціальний автобус. Хіба не так само гнучко слід підходити й до вирішення інших проблемних питань?

Світлана Орел


Надрукувати   E-mail