А як же мультиплекс, що мав зробити нас спортивною столицею?

На найближчу сесію Кіpовогpадської обласної pади планують винести питання пpо надання дозволу на пpодаж недобудови дитячо-юнацького центpу на вул. Шульгіних, 38, відомої в наpоді як колізей. Пpо це голова обласної pади Сеpгій Шульга заявив під час пpесконфеpенції "100 днів на посаді".

От тобі й на! А ще ж не пройшло й пів року, як інший, тоді новоспечений голова – облдержадміністрації Андрій Назаренко обіцяв перетворити небезпечні руїни у центрі міста на шикарний мультиплекс, який не більше, не менше, мав зробити наш Кропивницький спортивною столицею України. При владі на Кіровоградщині з’явився Манілов?

– Ми працюємо над тим, щоб подати проєкт із будівництва сучасного спортивного комплексу на місті колізею на державне фінансування, –розповідав він, зібравши раду старійшин області. – Ми бачимо цей об’єкт як мультиплекс-трансформер із 50-метровим басейном, аренами для проведення змагань із різних видів спорту, а також локацією для концертів, тренувальним майданчиком і хостелом.

Де взяти гроші на такий масштабний проєкт, тоді ніхто й не натякав. Але потім заговорили про ідею «Великого будівництва». Тож, виходить, наш колізей у неї не вписався? Чи просто у Сергія Шульги з’явились свої плани на цю недобудову? Він і не приховував, що є інвестори, які бажають купити цю будівлю. Мабуть, за безцінь, бо її вже не раз виставляли на аукціон, знижували ціну, але покупців так і не знайшли.

Та хай би вже й брали, аби лиш зробили там щось путнє, а не черговий розважальний заклад.

А тим часом: У програму «Велике будівництво» потрапив Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості. Його відреконструюють упродовж 2021-2022 років. Про це повідомив директор департаменту капітального будівництва ОДА Олександр Мільто.

«Це проект із переліку об’єктів «Великого будівництва». Вперше за багато років тут відбудуться такі масштабні ремонтні роботи. Ми плануємо відновити все: починаючи від покрівлі і завершуючи зовнішнім оздобленням. Зараз тривають тендерні процедури», – зазначив Олександр Мільто.

У закладі працює понад 200 гуртків різних профілів: театрального, музичного, вокального, хореографічного мистецтва, в яких навчається більше трьох тисяч дітей.


Надрукувати   E-mail