Чи допоможе корпоратизація «Енергоатома» нашим шахтам?

Ще у лютому минулого року Верховна Рада прийняла закон про корпаратизацію «Енергоатома». Наприкінці грудня Кабмін ухвалив рішення про перетворення ДП "Енергоатом" на акціонерне товариство. 100% акцій буде належати державі, вся власність "Енергоатома" збережеться.

Зазначається, що Кабмін затвердив статут акціонерного товариства, положення про наглядову раду та положення про принципи формування наглядової ради. Згідно з рішенням уряду, акціонерне товариство є правонаступником усіх майнових і немайнових прав та обов’язків ДП "Енергоатом" із дня державної реєстрації товариства. 100% акцій, які будуть належати уряду не підлягатимуть приватизації, або іншому виду відчуження. 

Як відомо, наші уранові шахти кілька років добивались того, щоб увійти у склад тоді ДП «Енергоатом», що б допомогло їм виходити з економічної кризи, спричиненої дешевизною на світовому ринку урану, адже собівартість його видубутку нашими шахтами перевищувала ту ціну.

Смолінська урановидобувна шахта так і не дочекалась цього – навесні минулого року її переведено у режим сухого консервування. Це залишило багато невирішених проблем екологічного та економічного характеру. Нині ціна на уран значно зросла і продовжує рости. То чи потрібен буде копоратизований «Енргоатом» Новокостянтинівській та Інгульській шахтам?

Вл. інф.


Надрукувати   E-mail