Наш титан замінить російський і зробить ЗСУ найсильнішими у світі

В часи, коли ракети летять у мирні міста нашої країни, коли лише одна атака ворога коштувала нам вже 19 життів, а постраждало 90… я хочу нагадати вам, що українці незламні.

На фото ви можете бачити титан, який вироблено в росії, з якого виготовили ракету, що її випустила росія, яку збили над нашим ГЗК на початку війни. Хочу пояснити – у сучасному озброєнні титан грає ключову роль. Без титану не можна зробити ракети, літаки, підводні човни, навіть сучасні гаубиці зі снарядами. Процес виробництва металічного титану у світі дуже складний та має назву – Кролл процес. Йому майже 90 років! Він настільки складний та брудний, що його використовують лише шість країн світу на восьми підприємствах.

Так склалося, що найбільший виробник титану – російська оборонна корпорація ВСМПО-Авісма. Моя мета, мета нашої компанії звучить досить просто: росія не повинна мати змогу виготовляти титан, а тим паче його продавати до США та Європи! Треба терміново зробити так, щоб російська оборонка більше не могла виробляти ракети, які вбивають наших мирних громадян, та снаряди, що б'ють по наших ЗСУ у полях. Саме тому ми найняли у США одну з провідних лобістських компаній, і я впевнений, що разом з американськими друзями ми зможемо зупинити потік російського титану та замінити його на український у всьому світі!

Саме тому «Велта» продовжує свою боротьбу за лідерські позиції на інноваційному світовому ринку титану, щоб створити альтернативу.

Наша команда днями презентувала Velta Ti Process на конференції Titanium USA в Орландо. Це найбільша конференція Міжнародної Титанової Асоціації.

Кожен спікер, а це найбільші світові виробники воєнної техніки, воєнної та комерційної авіації, наголошували, що війна в Україні має великий вплив на титановий ринок. Від розуміння, що в найкоротші строки необхідно створювати нові безпечні ланцюги постачання титанової сировини та титану (без росії та Китаю) до очікуваного сплеску на ринку виробництва зброї та воєнної техніки, спровокованого війною в Україні.

Я не перестану повторювати, що швидкий вихід лише у нових технологіях. Якщо коротко описати наші досягнення, що відображені в отриманому у США патенті, то це цілий комплекс інноваційних рішень з виробництва доступних порошків титану та його сплавів, які ми збираємось використовувати у найсучаснішому металургійному виробництві, наприклад, 3D-друку. Зрозуміло, що ми будемо використовувати український ільменіт Бирзулівського родовища компанії «Велта».

У результаті процесу відновлення титановмісної сировини з додаванням легуючих добавок формується порошок відповідного сплаву титану без необхідності додаткових стадій, як це є у процесі Кролла. На відміну від процесу Кролла у Velta Ti Process не використовується джерело вуглецю для відновлення вихідних матеріалів перед стадією металізації. Отже, кількість викидів вуглецевого газу знижено до мінімального рівня. Також процес виключає використання хлору.

Трохи забігаючи наперед скажу, «Велта» очікує на видачу вже другого патента у США.

До 2022 року ми прагнули зробити Україну першою країною у світі, яка виготовляє кінцеві вироби цивільного призначення з доступного, зеленого титану. Наш маркетинг був спрямований на мирне використання цього металу. Та нині я бачу, що Velta Ti Process — з одного боку наша відповідь на допомогу нашого союзника США, з іншого — інструмент фатального ураження нашого ворога.

Нас не зупинить ні внутрішній супротив у вигляді наших ріднесеньких правоохоронців, ні зовнішні атаки ворога нашої держави. Бо наш шлях – чесний і правильний, бо ми вміємо та можемо.

Бо ми – з України!

Андрій Бродський, засновник компанії «Велта»


Надрукувати   E-mail